CO-Vrij certificering voor WALO Haarden en Kachels

CO Vrij Certificering

Met gepaste trots kunnen wij u mededelen dat wij de CO-vrij certificering hebben behaald. De nieuwe CO-Vrij wetgeving is sinds 2023 van kracht. Als ervaren aanbieder en installateur van onder meer gaskachels en gashaarden is het belangrijk dat WALO Haarden en Kachels de CO-Vrij certificering in het bezit heeft. Wij vertellen u graag meer over deze certificering en de bijbehorende wetgeving.

Waarom de nieuwe CO-Vrij wetgeving?

Sinds 1 januari 2023 is de nieuwe CO-Vrij wetgeving van kracht. De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft enkele jaren geleden al een onderzoek uitgevoerd naar het aantal koolmonoxidevergiftigingen in ons land door het gebruik van gastoestellen. De resultaten van dit specifieke onderzoek zette de Nederlandse overheid aan tot actie. Uiteindelijk is hierop besloten dat er een certificeringsregeling in de wetgeving moet worden opgenomen en dit besluit vormt nu de nieuwe CO-Vrij wetgeving. Bedrijven die gastoestellen installeren en onderhouden dienen aan hoge eisen te voldoen. De gashaarden en -kachels vallen ook onder de gastoestellen. Alleen bedrijven met de CO-Vrij certificering mogen gastoestellen installeren, repareren en onderhouden volgens de nieuwe wetgeving. WALO Haarden en Kachels mag zich nu tot deze gecertificeerde bedrijven rekenen.

Gecertificeerd bedrijf en gekwalificeerde installateurs

Het is volgens de nieuwe wetgeving niet alleen belangrijk dat gastoestellen worden geïnstalleerd, onderhouden en gerepareerd door bedrijven met een CO-Vrij certificering. Hierbij is het ook belangrijk dat de werkzaamheden worden uitgevoerd door gekwalificeerde installateurs, monteurs en reparateurs. Uiteraard werken wij uitsluitend met ervaren, gekwalificeerde medewerkers. Op deze manier voldoen wij aan de nieuwe wettelijke eisen en staan wij garant voor een optimaal veilige werkwijze.

Het doel van de CO-Vrij wetgeving

Het belangrijkste doel van de nieuwe CO-Vrij wetgeving is natuurlijk om het aantal koolmonoxidevergiftigingen in ons land terug te dringen. Té vaak gebeurt het dat een verkeerd uitgevoerde installatie, reparatie of andere service aan een gasinstallatie leidt tot koolmonoxidevergiftiging. Koolmonoxide is een zeer gevaarlijk gas dat niet zichtbaar of ruikbaar is. De aanwezigheid van het gas wordt hierdoor niet opgemerkt. Er kunnen ernstige gezondheidsklachten ontstaan wanneer het gas wordt ingeademd. Jaarlijks komen minimaal 200 personen in het ziekenhuis terecht na het inademen van het gas. Gemiddeld komen er in ons land 15 personen per jaar te overlijden als gevolg van koolmonoxidevergiftiging. De CO-Vrij wetgeving is vooral in het leven geroepen om deze cijfers te laten dalen.

Verplichting tot inschakeling CO-Vrij gecertificeerd bedrijf

De nieuwe wetgeving geldt voor alle gastoestellen. Hierbij kan onder meer worden gedacht aan gaskachels, gashaarden, geisers en cv-ketels. Wanneer een gastoestel geïnstalleerd moet worden, of moet worden gerepareerd of onderhouden, dan mag dit uitsluitend door een CO-Vrij gecertificeerd bedrijf worden gedaan. Dit betekent dat particulieren niet zelf aan een gastoestel mogen gaan sleutelen en dat ook het inschakelen van een niet-gecertificeerd bedrijf nu wettelijk verboden is.

Hoe weet u of een bedrijf CO-Vrij gecertificeerd is?

Moeten er werkzaamheden aan een gastoestel in uw woning worden verricht? Dan geldt nu dus de verplichting om hiervoor een CO-Vrij gecertificeerd bedrijf in te schakelen. Deze bedrijven, waaronder WALO Haarden en Kachels, maken gebruik van het CO-Vrij logo. Installateurs, monteurs en reparateurs kunnen ook middels hun speciale identificatie aantonen dat zij actief zijn voor een bedrijf dat in het bezit is van de CO-Vrij certificering. Daarnaast kunt u ook op www.co-vrijregister.nl controleren of een bedrijf de verplichte certificering heeft.

Wij staan als CO-Vrij gecertificeerd bedrijf voor u klaar

U bent bij WALO Haarden en Kachels natuurlijk welkom voor de aanschaf van de meest uiteenlopende soorten haarden en kachels, waaronder gashaarden en gaskachels. In onze showroom in Hillegom kunt u al onze varianten komen bekijken. Kiest u voor een oplossing op gas? Dan staan wij als CO-Vrij gecertificeerd bedrijf voor u klaar om de installatie bij u thuis professioneel en volledig volgens de wettelijke eisen te installeren. Wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij informeren en adviseren u graag.

 

Scroll naar boven