Contura

Contura houtkachels staan voor kwaliteit tot in het kleinste detail. Zweden is een lang smal land waarvan de noordelijkste provincies vaak aan strenge kou worden blootgesteld. Dan moet je gewoon een houtkachel met een hoog rendement hebben, een houtkachel die veel rendement verspreidt. Om deze reden ontwerpt en ontwikkelt Contura haar producten dan ook helemaal zelf. De enige producten die zij niet zelf verzorgen is de fabricage van tegels en het winnen van speksteen.

De mooie tegels worden bij haar buren in de plaats Emmaboda vervaardigd. Aangezien tegelproductie een ambacht is waarbij veel nauwkeurigheid vereist is, vindt de fabricage ervan plaats volgens innovatieve technieken in moderne productieruimtes. Alleen zo krijgen zij de kwaliteit tegels die zij voor hun product eisen. Speksteen wordt in grote blokken ontgonnen in Noord Zweden en Finland. Zij hebben voor het gebruik van speksteen gekozen aangezien dit materiaal het vermogen heeft om de hitte van het vuur optimaal te bewaren en de warmte, lang nadat het vuur is uitgegaan, weer langzaam af te geven. De warmte van een houtkachel, het vlammenspel, gezelligheid. Iedereen geniet ervan. Contura!

Walo Haarden & Kachels staat voor deze kachels die er niet alleen mooi uitzien maar ook zeer funtioneel zijn.  Mooi vuur en uiteraard verzorgen wij als Walo Haarden & Kachels ook een veilge en funtionerende plaatsing voor U. Tenslotte moet U ook op kunnen vertrouwen dat de installatie in goede handen is.

Scroll naar boven