Charlton & Jenrick

Charlton & Jenrick: al jaren lang hét merk haarden en kachels van Engeland

Het merk Charlton & Jenrick is opgericht in 1986 door twee Engelsmannen; Barry Charlton & Bill Jenrick. De (hout)kachels van dit merk vinden hun oorsprong in de Engelse stad Telford en het merk is inmiddels een begrip geworden in Engeland. Charlton & Jenrick ontwikkelt zeer efficiënte, innovatieve, milieuvriendelijke en aantrekkelijke (hout)kachels. De kachels van de populaire Purevision lijn voldoen aan de gestelde ECO Design richtlijnen 2022. Kortom, het merk staat voor degelijke producten van hoge kwaliteit, die uitermate geschikt zijn voor Nederlandse huishoudens en voor de toekomst.

Ontdek de Purevision serie van Charlton & Jenrick

De Purevision serie is het paradepaardje van Charlton & Jenrick. De kachels uit deze serie hebben een stijlvolle uitstraling en geven stoken een extra dimensie. Naast de standaard rechte en klassieke modellen heeft Charlton & Jenrick een serie met ronde houtkachels aan de Purevision lijn toegevoegd. De ronde modellen zorgen voor een nog intensere beleving van het vuur. Om de kachel extra uitstraling te geven zijn er vele extra accessoires beschikbaar zoals sokkels en houtvakken.

Daarnaast zijn de Purevision kachels van Charlton & Jenrick uitgerust met een innovatieve 3-standen smoorklepregeling wat garant staat voor brandschoon opstarten en een stabiel brandend vuur. Hierdoor behoren de kachels tot de schoonste verbandingstoestellen binnen de markt.

De inzethaarden van Charlton & Jenrick

Wilt u optimaal genieten van warmte in uw huis? Kies dan voor een inzethaard van Charlton and Jenrick. Deze haarden kunt u makkelijk plaatsen in een bestaande schouw of in de plaats van uw bestaande haard.

Met een houtgestookte inzethaard behoud je de onvervalste romantiek van een houtvuur, maar profiteer je wel van een veel hoger rendement. Er gaat minder warmte verloren en het is veiliger bovendien. Met een inzethaard verhoogt u uw brandveiligheid, zo kan er geen vuur of giftige gassen uit uw kachel komen.

Charlton & Jenrick beschikt over een aantal mooie inzethaarden. De PureVision-lijn heeft naast vrijstaande houtkachels ook inzethaarden.

Unieke beleving van het vuur

Charlton & Jenrick introduceert met trots de nieuwe Purevision serie. Deze nieuwe modellen zijn uniek door hun ronde vormgeving. Charlton & Jenrick is er wederom in geslaagd een ultra-schone verbrandingskachel te ontwikkelen met zelfs betere prestaties dan de gestelde normen volgens Ecodesign 2022. Net zoals bij de rechte modellen Standaard en Classic, zijn de ronde toestellen voorzien van keramisch Robax panoramavenster (180 graden) wat vanuit iedere hoek een werkelijk exclusief zicht biedt op het vlammenspel. Mede door het ontbreken van een “blackline” lijst in het venster is het vlammenzicht rondom werkelijk maximaal. Dit zorgt voor een optimale beleving zonder de zicht-hinderende spijlen van zijruit-kachels, hetgeen het strakke moderne design van de “PVR” een exclusieve uitstraling geeft.

Overal heerlijke warmte

Charlton & Jenrick heeft op alle Purivision kachels een warmtewisselaar als optie. Deze warmtewisselaar houdt warmte vast en geeft deze in het interieur af voordat de hete rookgassen (in het algemeen circa 100˚C) rechtstreeks door het rookkanaal verdwijnen. De wisselaar maakt gebruik van natuurlijke convectie luchtstromen, werkt niet op elektriciteit en er is geen hinderlijke bijgeluid van een ventilator. De warmtewisselaar is volledig geproduceerd van roestvrij staal.

Inspectie en eventuele reiniging van het binnenwerk kan eenvoudig uitgevoerd worden door de afdekplaten -aan de voorzijde boven en onder- met een kruiskopschroevendraaier te verwijderen. Hierbij wordt geadviseerd om als eerste lengte van het rookkanaal een pijp met deurtje te gebruiken om as- en vuilresten in het onderste deel van tijd tot tijd schoon te vegen.

Elektrische vrijstaande kachels gebaseerd op echte haarden en kachels

Vandaag de dag zijn elektrische haarden niet meer te onderscheiden van gas- of houtkachels. De elektrische kachels van Chartlon & Jenrick branden, mede door het gepatenteerde 3D ECOflame vlammenspel, nog realistischer. Dat wordt in deze elektrische haard gecombineerd met een realistisch vuurbed en de mogelijkheid van extra opties om uw nieuwe elektrische kachel verder op te tuigen naar uw smaak.

Niet van echt te onderscheiden

We praten vaak over de elektrische kachels als ‘net echt’, maar elektrische kachels, en zeker de lijn van Charlton & Jenrick, zijn gewoon echt! Niet meer een slap aftreksel van een hout- of gaskachel maar echte exemplaren. Daarom kunt u bij enkele modellen er zelfs voor kiezen om de kachel op een houtvak te zetten of er bijvoorbeeld een rookafvoer op te plaatsen. Alles in de kleur van de kachel.

Scroll naar boven