De perfecte haard kiezen voor uw huis: 7 tips van WALO

haard kiezen

Een haard kiezen voor uw huis is niet altijd gemakkelijk. Er zijn meerdere keuzes die u wilt maken. Zo wilt u zeker zijn van een goed rendement, van een bewuste keuze en optimale sfeer. Daarnaast wilt u uiteraard ook de perfecte haard voor uw huis kiezen als het gaat om uitstraling. Het is belangrijk dat de haard of kachel goed binnen uw interieur past en echt op alle vlakken sfeer verhogend werkt. Waar let u nu op als het gaat om het vinden van de perfecte haard of kachel voor uw huis? WALO Haarden & Kachels geeft u 7 handige tips.

1. Stel uw persoonlijke doel vast

De eerste stap is het vaststellen van uw persoonlijke doel. Waarom wilt u een haard of kachel kopen? Doet u dit vooral om meer sfeer in huis te creëren, om extra verwarming te realiseren of enkel om te gebruiken als alternatieve warmtebron voor wanneer de stroom eens uitvalt? Wilt u de haard of kachel permanent gaan gebruiken of slechts af en toe? Dit zijn belangrijke zaken om over na te denken. Voor meer warmte kan een houtkachel of gaskachel een mooie keuze zijn, terwijl de elektrische haard wellicht een mooiere optie is wanneer het vooral gaat om het verhogen van de sfeer in huis.

2. De perfecte haard kiezen voor uw interieur

Uw nieuwe haard of kachel moet natuurlijk goed passen bij uw interieur en de sfeer die u in uw woning wilt creëren. Moderne woningen vragen vaak om een minimalistisch en strak ontwerp, terwijl de meer klassieke haardontwerpen vaak beter passen bij de meer traditionele woningen. De haard gaat vaak een centraal punt in de woning vormen, waardoor het belangrijk is dat deze mooi aansluit op de stijl en sfeer in uw huis.

3. Het formaat van de haard of kachel

Het is belangrijk dat de grootte van de haard op een mooie manier in verhouding staat tot de grootte van de kamer waarin deze wordt geplaatst. Een te kleine haard kan onvoldoende effectief zijn in het verwarmen van de ruimte en kan te weinig bijdragen aan het creëren van de sfeer die u voor ogen heeft. Kiest u voor een haard die eigenlijk iets te groot is voor de ruimte? Dan kan deze te veel warmte genereren en te overweldigend zijn voor de sfeer in huis. Het is dus belangrijk om goed te kijken naar het formaat van de haard of kachel, en hoe dit zich verhoudt tot de totale ruimte.

4. De energie-efficiëntie en milieuvriendelijkheid

Een ander belangrijk aandachtspunt is de energie-efficiëntie. Dit is niet alleen belangrijk voor uw portemonnee, maar uiteraard ook voor het milieu. Steeds vaker gaat de voorkeur uit naar een oplossing die CO2-neutraal en duurzaam is. Moderne haarden en kachels zijn er in verschillende modellen met extra aandacht voor de energie-efficiëntie, waardoor deze helpen de stookkosten te verlagen en de impact op het milieu te verkleinen. Elektrische haarden en gashaarden worden vaak gezien als de meest ‘schone’ haarden, maar er zijn zeker ook houtkachels die voorzien zijn van geavanceerde technieken om ze efficiënt en milieuvriendelijk te maken.

5. Onderhoud van de haard in uw woning

Het is zeker ook de moeite waard om na te denken over de mate van onderhoud van een haard of kachel. Vindt u het niet vervelend om regelmatig wat tijd te besteden aan het schoonmaken en onderhouden van uw haard of kachel? Dan kan een houtkachel een mooie keuze zijn. Deze vraagt vanzelfsprekend om een constante toevoer van hout en moet regelmatig schoongemaakt worden. Wilt u dit juist niet? Dan is een elektrische haard of gaskachel vaak een betere keuze. Deze vragen aanzienlijk minder onderhoud.

6. Bedieningsgemak van de haard of kachel

Overweeg ook het gewenste bedieningsgemak. Tegenwoordig komen er steeds meer modellen bij die van nieuwe, geavanceerde technieken worden voorzien. Zo zijn er diverse soorten slimme haarden die u ook via een app op uw smartphone of tablet kunt bedienen. U kunt de haardoplossing bedienen zonder op te staan, wat voor u heel prettig kan zijn. Daarnaast kan het voor u ook heel belangrijk zijn dat de bediening van de haard vooral heel eenvoudig is.

7. Het budget voor een haard of kachel

Tot slot speelt budget natuurlijk ook een rol. Bij WALO Haarden & Kachels bent u welkom voor standaard oplossingen in de meest uiteenlopende varianten en stijlen. Daarnaast bent u bij ons ook welkom voor maatwerk, geheel afgestemd op uw specifieke wensen, eisen én uw persoonlijke interieur. Samen vinden we altijd een oplossing die mooi binnen uw woning past en binnen uw budget past. Wij denken hierin altijd graag met u mee.

De perfecte haard kiezen voor uw woning? Bezoek onze showroom!

Een haardoplossing mag tegenwoordig niet meer door elk bedrijf worden geïnstalleerd. Een bedrijf moet in het bezit zijn van de CO-Vrij Certificering, welke wij uiteraard hebben behaald. Wij kunnen u daarmee een zeer complete dienstverlening bieden, van advies over de perfecte haard of kachel voor uw woning tot een veilige installatie en regelmatig onderhoud. Wij staan voor u klaar in onze showroom in Hillegom, waar u inspiratie op kunt doen en waar wij u helpen de perfecte haard of kachel te kiezen voor uw huis. Wilt u eerst meer weten? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

Scroll naar boven