Een bio-ethanol haard kopen: wat zijn de voordelen?

bio-ethanol haard kopen

Een bio-ethanol haard kopen is een perfecte keuze als het niet mogelijk is om een gashaard, kachel of openhaard in uw woning te plaatsen. Wanneer er geen schoorsteen of ander rookkanaal aanwezig is, dan is een haard op bio-ethanol een mooi alternatief. Deze haard bestaat doorgaans uit een metalen behuizing waar de dunne brandbare stof bio-ethanol in wordt gegoten. Deze veelzijdige haard is geschikt voor uw gehele huis, doordat er geen schouw nodig is. Zo zijn ze verkrijgbaar als tafelhaard, wandhaard en als buitenhaarden. U kunt een bio-ethanol haard kopen als u wilt genieten van de sfeer en gezelligheid van een haard, zonder dat er een schoorsteen of ander rookkanaal aanwezig is. Walo Openhaarden vertelt u meer over de voordelen van de haard op bio-ethanol.

Hoe werkt een haard op bio-ethanol?

Wilt u een bio-ethanol haard kopen, maar weet u eigenlijk niet goed hoe deze haard werkt? Wij leggen u dit natuurlijk graag uit. De brandstof bio-ethanol is volledig biologisch en wordt gemaakt van tarwe, suikerbieten, rogge en maïs. Wie denkt dat deze brandstof schadelijk en duur is, heeft het mis. Bij het verbranden komt alleen waterdamp en onschadelijke CO2 vrij. Daarnaast is de brandstof relatief goedkoop en bent u ongeveer 1,5 euro voor een avondje stoken kwijt. Wanneer deze licht ontvlambare brandstof wordt ontstoken, ontstaan er sierlijke vlammen. Dit ontsteken geschiedt gemakkelijk door de vloeistof in het ervoor bestemde reservoir te gieten. Wees wel goed op de hoogte van de gebruiks- en veiligheidsvoorschriften die bij de haard op bio-ethanol worden geleverd. Belangrijk hierbij is dat de brandstof in een onbrandbare ruimte moet zitten volgens de standaard bouwschriften. Ondanks deze veiligheidsvoorschrift is een bio-ethanol haard erg veilig en gemakkelijk in gebruik.

Waarom een bio-ethanol haard kopen?

Zoals hierboven beschreven werkt een bio-ethanol haard op een biologische brandstof en is daarmee de uitstoot niet schadelijk. Dit is al een goede reden om een bio-ethanol haard te kopen. Naast de milieuvriendelijke aspecten zijn er nog vele andere voordelen te benoemen voor het plaatsen van een bio-ethanol haard in uw huis of tuin. De voornaamste zijn:

  • Geen afvoerkanaal voor de rookgassen benodigd.
  • Eenvoudig en zelf te installeren (uiteraard doen wij dit ook graag voor u).
  • De vlammen kunnen op afstand ontstoken of gedoofd worden.
  • Onze kwalitatieve bio-ethanol haarden zijn 100% veilig en geurloos.
  • Verkrijgbaar als tafelhaard, wandhaard en buitenhaard.
  • Bij verbranding van de stof komt er geen roet of stank vrij.
  • Het zijn ware eyecatchers door het ruime aanbod aan maten en stijlen.

Een bio-ethanol haard kopen is altijd een goed idee

Een haard op bio-ethanol biedt, zoals u heeft kunnen lezen, diverse interessante voordelen. Dankzij de milieuvriendelijkheid, praktische voordelen en vele toepassingen is het aanschaffen een haard op bio-ethanol een goede keuze. U kunt natuurlijk een bio-ethanol haard kopen bij Walo Openhaarden. Naast onze standaard bio-ethanol haarden leveren wij ook maatwerk oplossingen. Neem contact met ons op en samen zullen wij naar de mogelijkheden kijken. Uiteraard bent u ook altijd welkom in onze showroom wanneer u een bio-ethanol haard wilt kopen.

Openingstijden

Maandag Gesloten (op afspraak open)
Dinsdag Gesloten (op afspraak open)
Woensdag Gesloten (op afspraak open)
Donderdag Gesloten (op afspraak open)
Vrijdag 11:00 – 17:00 uur
Zaterdag 10:00 – 15:00 uur
Zondag Gesloten
Scroll naar boven