Een gaskachel kopen: is dat nog van deze tijd?

gaskachel kopen

Een gaskachel kopen in een tijd waarin vooral veel gesproken wordt over het gasvrij maken van de toekomst.. Het zou u vooral doen denken dat het geen verstandige keuze is, maar is dit echt zo? De Nederlandse overheid heeft al langer plannen om de regels met betrekking tot het gasverbruik aan te scherpen en er is zelfs al overwogen om het gebruik van gas compleet af te schaffen. Is een gaskachel dan nog wel zo verstandig? Een goede vraag, waar wij natuurlijk graag dieper op ingaan. Walo Openhaarden vertelt u graag meer over de aanschaf van een gaskachel in deze tijd.

De CO2-uitstoot moet omlaag worden gebracht

We weten allemaal dat Nederland duurzamer moet worden, net als de rest van de wereld eigenlijk. Wilt u eigenlijk een gaskachel kopen, maar twijfelt u of de maatregelen met betrekking tot het gasverbruik in Nederland u binnenkort in de weg gaan staan? Dan kunnen wij u geruststellen. Aardgas maakt onderdeel uit van broeikasgassen en deze zijn verantwoordelijk voor het opwarmen van de aarde. Er moet minder aardgas worden verbruikt om de CO2-uitstoot omlaag te brengen. Hierdoor kennen we inmiddels al meerdere soorten CO2-neutrale manieren van verwarmen, zoals middels zonne-energie en windenergie.

Een gaskachel kopen voor een nieuwbouwwoning of bestaande woning?

Er is een belangrijk verschil tussen nieuwbouwwoningen en bestaande woningen, zeker als het gaat om een gaskachel kopen of niet. Voor nieuwbouwwoningen is de aardgasaansluiting namelijk inmiddels verboden. Hiervoor kunt u geen gaskachel kopen, maar moet u een alternatief kiezen, zoals het gebruik van een warmtepomp. Er is in een nieuwbouwwoning geen aardgasaansluiting meer aanwezig. Deze is in verreweg de meeste gevallen wel aanwezig in een bestaande woning. Om een bestaande woning gasvrij te maken is een bedrag van 30.000 tot 50.000 euro nodig. Deze investering is eenvoudigweg te hoog, waardoor de verwachting is dat bestaande woningen met een aardgasaansluiting zeker tot 2050 gebruik kunnen blijven maken van gas.

Waarom een gaskachel kopen voor uw bestaande woning?

U kunt dus met een gerust hart een gaskachel kopen voor uw bestaande woning met aardgasaansluiting. Het hebben van een gaskachel biedt interessante voordelen. Zo kennen deze kachels een levensduur van gemiddeld 15 jaar, waardoor u profiteert van een hoog rendement. Gaskachels en gashaarden hoeven dus zeker niet snel vervangen te worden. De gaskachels en gashaarden zijn daarnaast onderhoudsvriendelijk. U hoeft deze niet vaak schoon te maken. De gaskachel is ook gebruiksvriendelijk, doordat deze doorgaans kunnen worden aan- en uitgezet door middel van een afstandsbediening. De gaskachel past zich direct aan op de ingestelde warmte. Deze warmte is zeer aangenaam en door het realistische vuurbeeld geniet u zeker ook van extra sfeer. U kunt natuurlijk ook een gaskachel kopen omdat aardgas nog altijd de goedkoopste energiebron is.

Een nieuwe gaskachel kopen voor een kleinere CO2-voetafdruk

Wilt u een gaskachel kopen, maar bent u bang voor de enorme belasting op het milieu? Dan is het goed om te weten dat de nieuwe gaskachels aanzienlijk minder vervuilend zijn dan de gaskachels van 10 jaar geleden. De gaskachels die ouder dan 10 jaar zijn, bieden een lager rendement en een hogere CO2-uitstoot. De zogenaamde CO2-voetafdruk is dus een stuk kleiner wanneer u een nieuwe gaskachel koopt. Bij Walo Openhaarden gaan wij voor duurzaam en daarom zijn onze gashaarden en gaskachels van de beste kwaliteit. Bekijk ons aanbod online of kom een kijkje nemen in onze showroom. U kunt bij ons altijd een gaskachel kopen die aan uw wensen en voorkeuren voldoet. Wilt u eerst meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Openingstijden

Maandag Gesloten (op afspraak open)
Dinsdag Gesloten (op afspraak open)
Woensdag Gesloten (op afspraak open)
Donderdag Gesloten (op afspraak open)
Vrijdag 11:00 – 17:00 uur
Zaterdag 10:00 – 15:00 uur
Zondag Gesloten
Scroll naar boven