Een haard of kachel in een nieuwbouwhuis: kan dat?

Haard of kachel nieuwbouw

Kunt u een haard of kachel in een nieuwbouwhuis plaatsen? Veel mensen vragen zich dit af, vooral omdat nieuwbouwwoningen vrij zijn van gas. Kunt u dan nog wel genieten van een haard of een fijne kachel? Dit kan zeker! Er zijn voor elke woning uitstekende, sfeervolle en mooie oplossingen, dus zeker ook voor nieuwbouwwoningen zonder aardgasaansluiting. Wilt u een haard als stijlelement in uw woning of gaat u voor een kachel die als warmtebron gaat dienen? In alle gevallen kiest u voor een sfeervol haardvuur in de vorm van een echte eyecatcher in uw nieuwe woning. Wilt u een haard of kachel in een nieuwbouwhuis plaatsen? Walo Openhaarden geeft u hier graag meer informatie over.

Waarom kiezen voor een haard of kachel in een nieuwbouwhuis?

Waarom willen nu zo veel mensen weten of het mogelijk is om een haard of kachel in een nieuwbouwhuis te plaatsen? In de regel is het toch zo dat deze woningen voorzien zijn van vloerverwarming. Het is inderdaad niet per se de extra warmte waarom mensen een haard of kachel in een nieuwbouwhuis willen plaatsen. De belangrijkste reden om een haard of kachel te plaatsen in een woning blijft ‘gezelligheid’. Haarden en kachels worden nu eenmaal geassocieerd met een knus avondje bij het haardvuur. Deze associatie klopt ook precies. Op een gure dag thuiskomen, de kachel ontsteken en vervolgens opwarmen onder het genot van een glaasje wijn. Gezelliger kan het niet wat ons betreft. Toch zijn er nog meerdere voordelen te benoemen wan een haard of kachel in een nieuwbouwhuis:

Een kachel als extra warmtebron

Nieuwbouwwoningen zijn veelal enkel voorzien van vloerverwarming. In een grote woonkamer kan dit echter onvoldoende warmte bieden. Een kachel houdt de ruimte op de gewenste temperatuur.

Energiekosten besparen met een kachel

Met een houtkachel of gaskachel bespaart u energiekosten. Met wat houtblokken in de kachel is de woning binnen no-time warm.

Een sfeervol element

In nieuwbouwwoningen ontbreekt vaak een sfeervol element dat karakter geeft aan de ruimte. Een haard of kachel dient perfect als dit onmisbare element.

Waardevermeerdering voor uw woning

Een haard of kachel vermeerdert de waarde van uw woning wanneer u deze op den duur weer wilt verkopen. Dit helpt toekomstige bewoners namelijk te visualiseren hoe een gezellige avond voor de haard of kachel eruit kan zien.

Welke haard of kachel in uw nieuwbouwhuis plaatsen?

Veel mensen nemen aan dat een haard of kachel in een nieuwbouwhuis niet mogelijk is, omdat het gaat om een gasvrije woning. Dit is zeker niet juist. Wel is het zo dat niet alle mogelijkheden voor bestaande woningen ook kunnen worden toegepast in een gasvrije woning. Er zijn vele verschillende soorten haarden en kachels, dus er is altijd één die bij uw wensen én woning past. Of de haard of kachel geschikt is voor de woning is wel afhankelijk van de keuzes die gemaakt zijn in de ontwerpfase van het huis. Is de bouw nog niet begonnen? Dan heeft u vrij spel bij het kiezen van de kachel. U kunt dan nog een schoorsteenpijp mee laten nemen in de bouw, waardoor u kunt kiezen voor een open haard op hout. Gaat uw voorkeur uit naar een gashaard? Houdt er dan rekening mee dat er een gasleiding moet komen. Het is belangrijk om deze duidelijk aan te duiden op de bouwplannen.

Let op het vermogen van de haard of kachel

Naast de benodigde voorzieningen voor het inbouwen van een haard of kachel, op gas of hout, is het vermogen een belangrijke factor. Het benodigde vermogen van de warmtebron is afhankelijk van de oppervlakte van de kamer. Het komt vaak voor dat huiseigenaren kiezen voor een te hoog vermogen en daardoor maar kort of op een lage stand kunnen stoken. Dit is zonde, zeker aangezien de kamer dan snel erg warm wordt en er kort van de sfeervolle vlammen kan worden genoten. Daarnaast is het ook niet goed voor de haard of kachel, de portemonnee en het milieu. Maak een afspraak in onze showroom en laat u door ons adviseren over het benodigde vermogen.

Een haard of kachel in een nieuwbouwhuis als stijlelement

Wilt u geen haard of kachel als warmtebron, maar als stijlelement? Dan is ons assortiment elektrische haarden en bio-ethanol haarden de juiste keuze voor u. Deze haarden hebben geen afvoerkanalen nodig en hier hoeft dan ook geen rekening mee worden gehouden tijdens de bouw. Naast dat deze haarden eenvoudig te installeren zijn, kunnen ze ook eenvoudig worden bediend met een afstandsbediening. De vlammen zijn dus compleet naar eigen wens in te stellen en zorgen voor de gewenste sfeer. Ondanks dat de elektrische haarden en bio-ethanol haarden dienen als stijlelement, doet het realistische vuurbeeld niet onder voor dat van de hout- of gaskachel. Ga voor één van onze stijlvolle haarden als eyecatcher in uw nieuwbouwwoning.

Wilt u ook een kachel of haard in uw nieuwbouwhuis?

Het aantal nieuwbouwprojecten in de regio loopt snel op. Steeds meer mensen kunnen gaan genieten van een fijne nieuwbouwwoning en zoeken naar mogelijkheden om extra sfeer in huis te halen. Dit kan zeker met een kachel of haard in de nieuwbouwwoning. Wilt u een haard of kachel in uw nieuwbouwwoning? Kom dan eens langs in de showroom van Walo Haarden & Kachels, in Hillegom, voor inspiratie, informatie en advies. Wilt u eerst meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Openingstijden

Maandag Gesloten (op afspraak open)
Dinsdag Gesloten (op afspraak open)
Woensdag Gesloten (op afspraak open)
Donderdag Gesloten (op afspraak open)
Vrijdag 11:00 – 17:00 uur
Zaterdag 10:00 – 15:00 uur
Zondag Gesloten
Scroll naar boven