Een haard zonder gasaansluiting: wat zijn de mogelijkheden?

Haard zonder gasaansluiting

U wilt een haard zonder gasaansluiting in uw woning? Dan is het goed om te weten dat er meerdere mooie en gezellige opties beschikbaar zijn voor u. Steeds meer woningen in Nederland hebben geen aardgasaansluiting meer. Nieuwbouwwoningen zijn standaard gasvrij. Wat nu als u een haard wilt, maar geen gasaansluiting in uw woning heeft? Of u heeft wel een gasaansluiting, maar u wilt gewoon minder gas verbruiken én toch genieten van een haard? Tegenwoordig zijn er verschillende duurzame alternatieven voor de gashaard. Denk bijvoorbeeld aan een elektrische kachel of een haard op bio-ethanol. Walo Haarden & Kachels vertelt u meer over deze innovatieve, duurzame alternatieven.

Een geschikte haard zonder gasaansluiting in uw woning

U zoekt naar een geschikte haard zonder gasaansluiting in uw woning. Veel mensen vragen zich af of er wel mooie en gezellige opties zijn. Daarnaast maken mensen met een woning mét gasaansluiting zich steeds vaker zorgen over het gasverbruik. Als onderdeel van het duurzaamheidsbeleid van de overheid moeten alle huizen in 2050 gasvrij zijn. Om deze reden hebben bijna alle nieuwbouwhuizen geen gasaansluiting meer, maar ook bestaande woningen moeten de overstap naar groene energie gaan maken. Om uw huis te verwarmen zonder gas zijn tegenwoordig verschillende mogelijkheden. Wij stellen u graag voor aan drie van de populairste soorten gasvrije haarden.

1. De elektrische haard

Veel moderne huizen zijn uitgerust met een elektrische haard. Dat de elektrische haard snel aan populariteit heeft gewonnen is niet vreemd. Deze veilige en onderhoudsvriendelijke warmtebron biedt namelijk verschillende voordelen. Voorop staat dat de elektrische haard milieuvriendelijk is, doordat er geen warmtebron, zoals hout of gas, voor nodig is en er geen schadelijke stoffen vrijkomen. Uw elektrische haard kan branden op duurzaam opgewekte energie. Elektrische haarden zijn snel aan te sluiten en er hoeft geen rookkanaal aangelegd te worden. Waar u de houtkachel zelf constant in de gaten moet houden, is de elektrische kachel gebruiksvriendelijker. Met slechts een druk op de knop bepaalt u de hoogte van de vlammen, de kleur van de vlammen, het omgevingslicht en zelfs het geluid! Wilt u een haard zonder gasaansluiting in uw woning? Dan is een elektrische haard een moderne, sfeervolle oplossing.

2. Een waterdamp sfeerhaard voor realistisch vuur

Wilt u het elektrisch vuur nog realistischer? Innovatieve waterdamp sfeerhaarden creëren een misteffect door water te verdampen en daar licht op te schijnen, met een realistisch vuurbeeld als resultaat. A-Fire water haarden kunnen aangesloten worden op ‘slimme woning’-applicaties en zijn te besturen met uw smartphone. Zo kunt u vanaf uw telefoon de hoogte en de snelheid van de vlammen aanpassen. Naast de natuurlijke kleur, kunnen de haarden in nog 15 andere kleuren branden voor een echte blikvanger. De haarden hebben een waterreservoir, maar kunnen ook aangesloten worden op het waterleidingnet in uw woning. Zo heeft u er ook nog eens geen omkijken naar!

3. De kleine bio-ethanol haard

Wilt u een haard zonder gasaansluiting in uw woning en is het de bedoeling om deze te plaatsen in een relatief kleine ruimte? Voor de kleinere ruimten is een bio-ethanol haard erg geschikt! Deze kleine haarden branden op bio-ethanol, een volledig biologische brandstof, waarbij geen schadelijke stoffen vrijkomen. Het vuur in deze haarden blijft laag en klein, wat het perfect maakt als sfeerelement voor bijvoorbeeld een zithoek of voor kleinere appartementen. Aangezien de haarden niet aangesloten hoeven te worden op het gasnet, het waterleidingnet of uw elektriciteitsnetwerk, zijn de haarden snel en eenvoudig te installeren.

Wilt u een haard zonder gasaansluiting in uw woning?

Wilt u in uw woning zonder gasaansluiting ook genieten van een sfeervolle haard? Dan bent u natuurlijk van harte welkom bij Walo Haarden & Kachels. Bij ons vindt u een ruime keuze in verschillende soorten, maten en modellen haarden. Kom gerust eens langs in onze showroom. Wij gaan graag met u in gesprek over uw wensen voor een haard of kachel en de mogelijkheden voor uw woning. Neem contact met ons op of maak een afspraak voor uw eigen op maat gemaakte haard zonder gas.

Openingstijden

Maandag Gesloten (op afspraak open)
Dinsdag Gesloten (op afspraak open)
Woensdag Gesloten (op afspraak open)
Donderdag Gesloten (op afspraak open)
Vrijdag 11:00 – 17:00 uur
Zaterdag 10:00 – 15:00 uur
Zondag Gesloten
Scroll naar boven