We zijn vanwege vakantie gesloten vanaf zaterdag 20 juli tot en met woensdag 14 augustus

Een propaan gashaard kopen: wat zijn de voordelen?

Propaan gashaard kopen

Een propaan gashaard kopen is een goede optie wanneer u in de avonden wilt genieten van warmte, sfeer en gezelligheid. Iedereen kan genieten van een haard, die letterlijk en figuurlijk zorgt voor warmte in huis. Een gashaard is een prima keuze, maar hier is wel een aardgasaansluiting voor nodig. Nieuwbouwwoningen worden niet meer van een gasaansluiting voorzien en steeds meer bestaande woningen worden gasvrij gemaakt. Wat als u dan toch wilt genieten van de sfeer van een gashaard? Dan kunt u een propaan gashaard kopen. Walo Haarden & Kachels vertelt u graag meer over de propaan gashaarden, dé oplossing voor een duurzaam en sfeervol huis!

Wat is een propaan gashaard precies?

Een propaan gashaard, of gaskachel, is een haard waarbij het gas door middel van een gasleiding via slim geschakelde gasflessen naar de haard wordt geleid. Op deze manier kunt u genieten van een gashaard zonder dat er een aardgasaansluiting nodig is. Op het moment dat de gasflessen leeg zijn, kunnen deze worden omgewisseld voor volle exemplaren. Er zijn ook Bio propaan gasflessen te verkrijgen. Het gas in deze flessen is op een duurzamere manier gewonnen, waarmee er tot 3 keer minder CO2-uitstoot is dan van de standaard propaan gasflessen.

Waarom zou u een propaan gashaard kopen?

Waarom is een propaan gashaard kopen nu zo’n goed idee? Daar zijn meerdere redenen voor te noemen. De propaan gashaarden bieden namelijk tal van interessante voordelen. Op de eerste plaats staat dat u dus geen aardgasaansluiting nodig heeft. Met het oog op duurzaamheid is dit natuurlijk goed nieuws. Daarbij is het ook handig, aangezien een nieuwbouwwoning niet meer wordt aangesloten op het aardgasnet. Een nieuwbouwhuis zonder aardgasaansluiting is zeer goed geïsoleerd en bedoeld om zo min mogelijk te hoeven verwarmen. De verwarmingssystemen die worden toegepast hebben niet de capaciteit om snel te verwarmen, om 1 graad temperatuur stijging te kunnen realiseren is minimaal 1 uur of meer tijd nodig. Een lokale verwarming, zoals een propaan gashaard, is bedoeld voor de gezelligheid, maar zorgt er tevens voor dat u de kamer snel kan opwarmen.

Een propaan gashaard kopen: de kosten

Wanneer we kijken naar de kosten van de propaan gashaarden, dan zien we dat de totaalkosten iets hoger liggen. Dit heeft te maken met het feit dat u niet alleen een gasleiding nodig heeft, maar ook flessen met een omschakelsysteem en eventueel een veilige opslag voor de gasflessen. Hier staat wel een financieel voordeel tegenover. U maakt namelijk geen kosten meer op het gebied van aardgas en vastrecht.

Het onderhouden van een propaan gashaard

Hoe zit het dan precies met het onderhoud van de propaan gashaarden? Een propaan haard werkt met slim geschakelde gasflessen of cilinders in combinatie met een omschakelsysteem. Of het gaat om flessen of cilinders is afhankelijk van de gewenste inhoud. Wat belangrijk is, is dat de flessen of cilinders buiten worden opgesteld in een goed geventileerde ruimte. Tussentijds kunt u op het omschakelsysteem zien of de flessen vol zijn of dat de reserveflessen zijn aangebroken. Mocht dit laatste het geval zijn, dan kunt u de lege flessen omruilen voor volle exemplaren. Dit is mogelijk bij diverse verkooppunten. U kunt de flessen zelf vervangen. Dit onderhoud kost u niet veel tijd en is relatief eenvoudig toe te passen.

Wilt u ook een propaan gashaard kopen?

Een propaan haard biedt interessante voordelen, zeker ook voor nieuwbouwwoningen die niet meer van een aardgasaansluiting zijn voorzien. Wilt u ook een propaan gashaard kopen? Dan adviseren wij u graag over het juiste model in uw situatie. Bel of mail ons gerust om een afspraak te maken in onze showroom in Hillegom (omgeving Amsterdam). Heeft u al een gashaard van ons en wilt u overstappen op propaan? Dan hoeft u niet altijd een nieuwe haard aan te schaffen. Bijna al onze gashaarden zijn ook geschikt voor het gebruik van propaan. Wilt u hier meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij informeren en adviseren u graag.

Openingstijden

We zijn vanwege vakantie gesloten vanaf zaterdag 20 juli tot en met woensdag 14 augustus

Maandag Gesloten (op afspraak open)
Dinsdag Gesloten (op afspraak open)
Woensdag Gesloten (op afspraak open)
Donderdag Gesloten (op afspraak open)
Vrijdag 11:00 – 17:00 uur
Zaterdag 10:00 – 15:00 uur
Zondag Gesloten
Scroll naar boven