Elektrische haard kopen: wat zijn de voordelen?

Elektrische haard kopen

Een elektrische haard kopen kan voor u de juiste keuze zijn. Elke soort haard heeft eigen kenmerken en kwaliteiten. Dit betekent uiteraard ook dat niet elke soort haard even goed tegemoet komt aan uw persoonlijke wensen, eisen en voorkeuren. Bij Walo Haarden & Kachels heeft u de keuze uit tal van soorten haarden, van elektrische haarden en gashaarden tot houtkachels, opbouw- en inbouwoplossingen en maatwerk openhaardmeubels. Twijfelt u of een elektrische haard kopen voor u de juiste keuze is? Hieronder vindt u inzicht in de belangrijkste voordelen van de elektrische haard.

1. De elektrische haard wordt makkelijk en snel geïnstalleerd

Elektrische haarden hebben geen ventilatie nodig, waardoor ze kosteneffectief en eenvoudig te installeren zijn. De haard kan worden aangesloten op een bestaand stopcontact. De ongecompliceerde en eenvoudige installatie van een elektrische haard maakt deze haard ideaal voor onder meer rijtjeshuizen en appartementen. De elektrische haard kent geen extra voorzieningen, omdat er geen sprake is van afvoer, verbranding of uitstoot. U kunt een elektrische haard kopen en er al binnen heel korte tijd van genieten.

2. Een inbouw elektrische haard kopen is mogelijk

Er wordt vaak gedacht dat een elektrische haard standaard een haard is die gewoon ergens wordt neergezet, zoals tegen een vrije muur. Dit hoeft zeker niet het geval te zijn. U kunt ook een inbouw elektrische haard kopen. Wilt u bijvoorbeeld een haardmeubel op maat met een elektrische haard? Dan kunnen wij dit voor u realiseren. Er zijn geen beperkingen in de mogelijkheden met een elektrische haard. Zo kan er een mooie eenzijdige haard worden gecreëerd, maar ook een indrukwekkende driezijdige elektrische haard is mogelijk, zoals in een roomdevider. Wilt u een ingebouwde haard in een hoek? Dat is natuurlijk ook mogelijk.

3. Elektrische haarden zijn energiezuinig

De vlammen van een elektrische haard zijn kunstmatig, maar zeer realistisch. Het vuur is nauwelijks te onderscheiden van dat van een haard met echt vuur, zoals een gashaard. Vanzelfsprekend werkt de elektrische haard op stroom en dat betekent dat er extra verbruik ontstaat. Dan is het goed om te weten dat de elektrische haarden van tegenwoordig zuinig in verbruik zijn. Wanneer u een woning heeft met zonnepanelen, dan kunt u uiteraard nog voordeliger genieten van de elektrische haard.

4. Een elektrische haard kopen voor het realistische gevoel

Een ander misverstand over elektrische haarden is wel dat deze er ‘nep’ uit zouden zien. Dit was in vroegere tijden het geval, maar in deze tijd zeker niet meer. De sleutel tot een realistische elektrische haard ligt in het LED-systeem en de diepte van de vuurhaard. De diepte in een elektrische haard is één van de meest kritische aspecten bij het creëren van een authentieke sfeerhaard. De eerste elektrische haarden die op de markt kwamen waren erg dun met tv-achtige profielen. Deze dunne elektrische haarden produceerden slechte, duidelijk nep-vlameffecten. In plaats daarvan vertrouwen moderne elektrische haarden op diepte en geavanceerde LED-technologie om vlammen te creëren die bijna niet te onderscheiden zijn van echt!

5. Een elektrische haard kopen met of zonder verwarming

Bij een elektrische haard is verwarming optioneel. U kunt genieten van echte warmte van deze elektrische haard, maar dit hoeft niet wanneer u dit niet wilt. Het fijne hiervan is ook wel dat u het hele jaar door van de haard kunt genieten, dus ook in de zomer, wanneer u geen extra warmte nodig heeft. U zult in de zomer niet snel een houtkachel aanzetten om alleen maar even van de sfeer te genieten. Het wordt dan veel te warm in huis! De inbouw elektrische verwarming biedt rustgevende warmte waar u van kunt genieten zoals u het wilt.

Wilt u een mooie elektrische haard kopen?

Een elektrische haard kopen kan voor u zomaar de beste keuze zijn. Bent u er nog niet helemaal uit? Laat u dan inspireren in onze showroom, waar wij natuurlijk voor u klaarstaan met informatie en advies. Wij denken graag met u mee en leggen u alle mogelijkheden voor. Wilt u een elektrische haard kopen, maar heeft u eerst nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Scroll naar boven