Een gashaard op propaan nog altijd financieel voordelig!

Gashaard op propaan

De gashaard op propaan is ook in deze tijd nog altijd een financieel voordelige keuze. Vaak wordt gedacht dat het juist nu niet verstandig is om een gashaard op propaan te kopen, omdat de gasprijzen hoog liggen. Wat vergeten wordt is dat propaan een ander soort gas is dan aardgas, waardoor ook de prijzen hiervan anders liggen. Juist dit verschil zorgt ervoor dat een gashaard op propaan in deze tijd juist een heel verstandige keuze kan zijn. WALO Haarden & Kachels vertelt u hier graag meer over. Uiteraard bent u bij ons van harte welkom wanneer u interesse heeft in een gashaard. Wij hebben zowel gashaarden op aardgas als gashaarden op propaan voor u klaarstaan.

Het verschil tussen aardgas en propaangas

Propaan en aardgas zijn beiden geur- en kleurloos. Om de detectie te vergemakkelijken, voegen fabrikanten chemicaliën zoals ethylmercaptaan aan deze gassen toe. Deze aanvullende chemicaliën zijn onschadelijk, maar hebben een sterke, onaangename geur, waardoor detectie eenvoudiger wordt. Wat dit betreft zijn de beide gassen dus gelijk, maar er zijn ook belangrijke verschillen. Een belangrijk verschil tussen propaan en aardgas is de dichtheid. Propaan is zwaarder dan lucht en aardgas is lichter dan lucht, bijvoorbeeld. Aardgas komt via de gasleidingen en propaan komt meestal in vloeibare vorm in een tank. Ook in de kosten en het verbruik zitten belangrijke verschillen.

Verschil in kosten en verbruik van propaan en aardgas

Bij het vergelijken van brandstoffen is het altijd belangrijk om te vergelijken hoeveel energie we kunnen krijgen met dezelfde hoeveelheid. Voor deze vergelijking gebruiken we BTU’s, wat staat voor British Thermal Units en een meting is van thermische energie. Het gebruik van één kubieke voet aardgas produceert 1030 BTU’s. Het gebruik van een kubieke voet propaan produceert 2516 BTU’s. Dit betekent dat als we van beide dezelfde hoeveelheid gebruiken, we 2,5 keer zoveel energie uit propaan halen. Dit geeft direct aan dat een gashaard op propaan efficiënter is dan een gashaard op aardgas. Eerder al vertelden wij u meer over de veelzijdige voordelen van propaan gashaarden.

Waarom is de gashaard op propaan een voordelige keuze?

Op dit moment heerst er een grote onzekerheid op het gebied van gas. Door de sterk gestegen gasprijzen kijken we gemakkelijk negatief tegen het verbruik van gas aan. Hierbij wordt echter vergeten dat niet elke soort gas hetzelfde is. Er wordt vaak gedacht dat de prijs van propaan even hard gestegen is als de prijs van aardgas, maar dit is niet juist. De prijs van propaan in namelijk nauwelijks harder gestegen dan in andere jaren, waardoor de prijsstijging lang niet zo groot is als die van aardgas. Dit heeft vooral te maken met het feit dat propaan een bijproduct van een raffinageproces is. Hierdoor wordt het anders gewonnen dan het fossiele aardgas, waardoor de tarieven er ook heel anders uitzien. Juist daarom is een gashaard op propaan nu een voordelige keuze.

Besparen op de brandstofkosten met een gashaard op propaan

We hebben niet alleen te maken met stijgende gasprijzen, maar ook met stijgende houtprijzen. Het gebruik van de houtkachel wordt hierdoor ook duurder, maar is op dit moment zeker nog wel voordeliger dan het aanzetten van de centrale verwarming. Uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor mooie houtkachels van diverse merken. Wanneer we uitsluitend kijken naar de gashaarden, dan zien we dat er een mooie besparing ontstaat wanneer u gebruik maakt van een gashaard op propaan. In vergelijking tot de gashaard op aardgas kunt u tot wel 30 procent besparen in het gasverbruik. Dit maakt dat juist nu een mooi moment is om een gashaard op propaan te kopen.

Diverse mooie gashaarden op propaan

Wanneer u interesse heeft in een gashaard op propaan, dan zijn er tal van mooie modellen vindbaar. Elk model kent een eigen karakter, een unieke uitstraling en een uitzonderlijke sfeer. Wij bieden u een veelzijdig assortiment gashaarden op propaan, waardoor er altijd een model tussen zit dat perfect bij uw interieur past, of u nu een modern of juist een meer landelijk interieur heeft. Uiteraard is er ook meer dan voldoende keuze als het gaat om formaat, waardoor er een mooie oplossing kan worden gerealiseerd in zowel grote als kleinere woonkamers. Natuurlijk kunt u op onze website al nader kennismaken met al onze modellen. Daarnaast kunt u ook altijd de sfeer van deze gashaarden komen ervaren in onze showroom.

Wilt u een gashaard op propaan kopen?

Het is nog altijd financieel voordelig om een gashaard op propaan te kopen. U kunt er, zeker in deze tijd, een mooi bedrag mee besparen. Wilt u ook een mooie, sfeervolle gashaard op propaan kopen? Dan bent u bij WALO Haarden & Kachels natuurlijk van harte welkom. Wij hebben een groot assortiment voor u klaarstaan in onze showroom in Hillegom. Kom eens bij ons langs om u te laten inspireren door de vele mogelijkheden. Uiteraard staan wij graag voor u klaar om u van een passend advies te voorzien. Wilt u eerst meer weten over de gashaard op propaan? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Scroll naar boven