We zijn vanwege vakantie gesloten vanaf zaterdag 20 juli tot en met woensdag 14 augustus

JAcobus houtkachels: geschikt voor alle houtsoorten

JAcobus houtkachels

De JAcobus houtkachels zijn duurzaam, bieden een hoog rendement én zijn geschikt om alle soorten hout in te stoken. Ondernemer Janco de Jong is de bedenker van deze houtkachels, die voorheen op de markt werden gebracht onder de naam JAnus houtkachels. Inmiddels worden de houtkachels al meer dan 30 jaar gemaakt met een scherp oog voor detail en aandacht voor de toekomst. De allereerste JAnus houtkachel werd in 1981 ontworpen. Na een kleine 30 jaar waren deze houtkachels uit de tijd geraakt en zo ontstonden de moderne JAcobus houtkachels. Natuurlijk bent u bij WALO Haarden & Kachels van harte welkom wanneer u interesse heeft in één van de JAcobus houtkachels.

De voordelen van JAcobus houtkachels

De moderne JAcobus houtkachels bieden interessante voordelen. Op de eerste plaats profiteert u van een eenvoudige bediening. Daarnaast is er sprake van een lage uitstoot en een hoog rendement. De verbranding is uitstekend en een heel belangrijk voordeel hierbij is dat de JAcobus houtkachels geschikt zijn voor het stoken van alle soorten hout. Indien gewenst is het dus ook mogelijk om eiken, Azobé of bijvoorbeeld Meranti hout te stoken.

JAcobus houtkachels zijn er in drie formaten

Het fijne van de JAcobus houtkachels is dat het moderne model beschikbaar is in drie verschillende maten. Het kleinste model, de JAcobus 6, is geschikt voor het verwarmen van ruimten tot 120m3. Voor ruimten tot 160m3 is het middelgrote model, de JAcobus 9, uitstekend geschikt. Door het relatief compacte formaat kan dit model in vrijwel alle huiskamers worden geplaatst. De JAcobus 12 is het grootste model en is geschikt voor het verwarmen van ruimten tot 250m3. Voor elke woonkamer is er een mooie uitvoering van de JAcobus houtkachel beschikbaar, waardoor iedereen kan genieten van de unieke sfeer en comfortabele warmte.

De JAcobus houtkachels voldoen aan de ECOdesign norm

Het is vanzelfsprekend belangrijk dat een houtkachel aan de eisen voldoet. Sinds 2022 hebben we in Nederland te maken met de ECOdesign norm waar alle houtkachels aan moeten voldoen. De JAcobus houtkachels doen dit al sinds 2009 en daarmee laat het merk zien dat het een vooruitstrevend merk is. Daarnaast voldoen de JAcobus houtkachels ook aan de Duitse norm DIN+, BImSchV. Stufe 2 en de eisen die worden gesteld vanuit de Europese Norm EN13240.

Een JAcobus houtkachel is een duurzame keuze

Het verbrandingssysteem in de JAcobus houtkachels is zonder twijfel uniek te noemen. De houtkachels zijn voorzien van een speciaal verbrandingssysteem dat zorgt voor een effectievere verbranding. Hierdoor ontstaat er aanzienlijk minder fijnstof en wordt ook de uitstoot van CO2 optimaal gereduceerd. Bij verbranding in een houtkachel worden ook polycyclische aromatische koolwaterstoffen gevormd. Deze noemen we ook wel PAK’s. De vorming hiervan wordt door de JAcobus houtkachels terug gebracht met maar liefst 400 procent. Er is octrooi verleend omdat de JAcobus verbrandingssystemen zo revolutionair zijn. Dat is een prestatie waar het bedrijf terecht trots op is. Voor u betekent het vooral dat u zeker kunt zijn van een effectieve verbranding en daarmee een zeer duurzame manier van stoken.

U haalt een fijne sfeer in huis met deze houtkachel

De houtkachel krijgt steeds meer aandacht, zeker nu de energieprijzen zo hoog liggen. Het is dan ook fijn om energie te besparen met een houtkachel, maar ook heel fijn is de sfeer die u ermee in huis haalt. De JAcobus houtkachels zorgen direct voor een verhoging van de sfeer en gezelligheid in elke woonkamer. Het moderne design van de houtkachels zorgt ervoor dat de modellen makkelijk te combineren zijn met alle interieurstijlen.

Wilt u ook een JAcobus houtkachel kopen?

De JAcobus houtkachels bieden veel interessante voordelen. Wilt u daar ook van gaan profiteren? Dan bent u bij ons natuurlijk van harte welkom. U kunt de JAcobus houtkachels – en al onze andere haarden en kachels – komen bekijken in onze showroom in Hillegom. Uiteraard staan wij hier voor u klaar met meer informatie en advies. Wij denken graag met u mee om de beste oplossing voor uw woning te vinden. Wilt u een JAcobus houtkachel kopen, maar wilt u eerst meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Scroll naar boven